nieuws

Bouygues blijft bouw combineren met openbare werken

bouwbreed

De Franse groep Bouygues gaat door met zijn dubbele activiteiten op het gebied van constructie en telecom. Martin Bouygues, president van de groep heeft bevestigt dat de bouw en openbare werken niet alleen een historische realiteit zijn, maar ook een strategisch belang.

Bouw en openbare werken vertegenwoordigen bij Bouygues dit jaar ruim een derde van de omzet ( f. 10,4 miljard). Dit is 3 procent minder dan in 1996. In Frankrijk realiseert Bouygues f. 5,53 miljard van de bouwactiviteiten ( f. 11,7% in 1996) en f. 4,87 miljard (+10%) in het buitenland. Bouygues heeft tussen 1989 en 1997 zijn activiteiten in het buitenland met 140% uitgebreid.

Op het gebied van de dienstverlening (telefoon en satelliet televisie) is de progressie 167%, maar het investeringsrisico ligt hier erg hoog. Het opstarten van het eigen mobiele telefooncircuit heeft Bouygues in 1996 f. 80 miljoen verlies opgeleverd. Weliswaar werd dit verlies opgevangen door onder meer de winsten van het eerste commerciele televisienet TF1 ( f. 77 miljoen), maar Bouygues zal in zijn telecom-activiteiten tussen 1996 en 2000 toch moeten rekenen op een globaal verlies van f. 0,5 miljard.

Martin Bouygues zet echter koppig door. Na een mislukte poging het telecomnetwerk van de Franse spoorwegen te exploiteren, wil hij proberen een akkoord te sluiten met La Lyonnaise des Eaux, om uiteindelijk een onafhankelijke telefoon operator in Frankrijk te worden.

Reageer op dit artikel