nieuws

Boskalis baggert nieuwe haven Oman

bouwbreed Premium

Boskalis Westminster (Oman) diept nabij Port Raysut in Oman het vaarwater uit tot een diepte van 15,5 meter. Het werk moet een vaargeul en keerplaats opleveren voor de containerschepen die vanaf augustus volgend jaar Raysut zullen aandoen. Bij het baggeren komt zo’n 6,8 miljoen kubieke meter specie vrij. Dat wordt achter dammen gestort waarop later de bouwplaats voor de havenvoorzieningen ontstaat. Het totaal aan in te polderen land beloopt zo’n 50 hectare.

Opdrachtgever Salalah Port Services Company (SPSC) beschikt na de te oplevering over 1200 meter aanlegplaats, verdeeld over vier steigers. Het plan maakt nadien de aanleg mogelijk van nog eens zes steigers, een droogdok, een terminal voor de marine en wellicht een vrijhandelszone. De eerste vier steigers inclusief baggeren en infrastructuur bezorgen de overheid een rekening van om en nabij f. 244 miljoen. SPSC draagt zo’n f. 266 bij.

Reageer op dit artikel