nieuws

Born legt 8 ton bij op huren

bouwbreed

De gemeente Born legt 8 ton bij om de bewoners van 24 verpauperde sloopwoningen aan de Postweg een aanvaardbare huurprijs, van f. 600 per maand, te ke garanderen in hun nieuwe woningen in de te bouwen wijk Aldenhof met enkele honderden woningen. De huur van de woningen aan de Postweg is nu f. 133 per maand. Voor de realisering van de nieuwe wijk moeten 36 woningen worden gesloopt; 24 bewoonde huizen en 12 huizen die leeg staan leeg.

Volgens burgemeester G. Swillens hoeft de gemeenschap niet extra in de buidel te tasten om de huurders tegemoet te komen. De grondverkoop in de nieuwe wijk biedt, volgens Swillens, wat ruimte. De bewoners willen renovatie van de slooppanden. Maar renovatie kost f. 80.000 per woning en dat is volgens Swillens en de Woningvereniging Born, eigenaresse van de huizen, een te dure variant. Met de sloop wordt dit jaar begonnen.

Reageer op dit artikel