nieuws

Betonvlechtapparaat ook voor ander werk

bouwbreed

Het betonvlechtapparaat Max RB262 wordt steeds vaker voor ander werk dan het binden van wapening gebruikt. Dat meldt Nicomax BV te Almere, de leverancier van het Japanse product. “Het apparaat is oorspronkelijk voor de betonvlechter ontwikkeld”, aldus een woordvoerder van Nicomax. “Maar het wordt ook gebruikt bij het maken van grote manden, het afdichten van tapijtrollen, het aanbrengen van flexibele slang voor vloerverwarming en in de kassenbouw voor het bevestigen van sproeileidingen.”

De Max biedt een gunstige verhouding tussen prijs en prestatie, stelt de importeur. Volgens een berekening van Nicomax is een besparing van f. 14.256 per jaar mogelijk ten opzichte van het met de hand binden van wapening. De materiaalkosten per binding zijn weliswaar veel hoger, maar daar staan lagere loonkosten per binding tegenover. Het apparaat werkt op een accu van 9,6 Volt. Het gewicht met inbegrip van de accu is 2,1 kilogram. Er wordt een tweede accu en een snellader meegeleverd. De RB262 is geschikt voor wapeningsstaal met een maximale diameter van 26 millimeter. De Max heeft een ‘grote broer’, de RB 472, die geschikt is voor staal met een maximale diameter van 47 millimeter. Beide apparaten werken met gegalvaniseerd draad van 0,8 mm.

Reageer op dit artikel