nieuws

ArboDuo en Constructief werken aan herplaatsing

bouwbreed Premium

SFB ArboDuo, de door de SFB Groep opgezette arbodienst, gaat in samenwerking met het uitzendbureau Constructief tijdelijk arbeidsongeschikte werknemers in de bouw herplaatsen. Dit gebeurt als bij de eigen werkgever geen vervangende werkzaamheden voorhanden zijn. Daartoe is woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Nog voor de samenwerking officieel in een overeenkomst werd bekrachtigd, zijn al enkele gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers op deze wijze bemiddeld.

SFB ArboDuo zoekt al in een vroege fase van de arbeidsongeschiktheid, dat wil zeggen nog voor er sprake is van de wao, via Constructief een alternatieve werkplek als die bij de eigen werkgever niet voorhanden is.

In eerste instantie overlegt de bedrijfsarts van SFB ArboDuo met werkgever en werknemer over de mogelijkheden van het uitvoeren van vervangende werkzaamheden. Als dit wenselijk is verwijst de arts door naar Constructief, die daarop op zoek gaat naar ander werk.

Als de werknemer na enige tijd niet kan terugkeren naar zijn oude werkplek is een dienstverband bij de nieuwe werkgever mogelijk. Een andere optie is dat de werknemer in dienst komt bij Constructief die hem dan detacheert.

Als een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer via Constructief bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat, blijft de cao van kracht volgens welke de werknemer werd gehonoreerd. De bestaande arbeidsvoorwaarden blijven dus van toepassing. Dat is ook het geval als de betrokkene in dienst van Constructief wordt genomen.

Reageer op dit artikel