nieuws

Acht uitzendorganisaties actief in afbouwsector

bouwbreed

Acht van de vijftien uitzendorganisaties die hadden ingeschreven per 1 mei personeel te mogen uitzenden in de afbouwsector, zijn door de sociale partners in de afbouw- en afwerksectoren daartoe goedgekeurd. Het zal zeker nog een week duren voor er van feitelijk uitzenden sprake zal zijn.

Na een open inschrijvingsprocedure zijn de volgende acht uitzendorganisaties toegelaten tot deelname aan een experiment, dat een jaar zal duren. Het betreft de organisaties: Randstad, die onder de naam Bouwflex een hele aparte keten heeft opgezet, Start-bouw, Vedior-ASB, Dactylo, Manpower Techniek, Brouwer, dat nu onderdeel uitmaakt van Adecco, Timing Uitzend Team en Constructief, het door uitzendorganisatie Content en de SFB Groep opgezette uitzendbureau.

Voor alle uit te zenden personeel zullen de cao’s voor de verschillende branches uitgangspunt zijn. Het betreft de cao voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf, de cao voor het stukadoors-, terrazzo-, vloeren- en afbouwbedrijf en de cao voor het natuursteenbedrijf.

Gezien de verplichting tot de afdracht van premies voor bedrijfstakeigen regelingen aan het Sociaal Fonds voor het Schildersbedrijf en SFB CAO Regelingen, is overeengekomen dat de loonadministratie voor de acht uitzendorganisaties zal worden uitgevoerd door Computer Toepassingen Bouwnijverheid in Ede.

Het feitelijke uitzenden kan pas beginnen als de uitzendorganisaties zich als werkgever hebben laten inschrijven bij SFS en ze van het Centraal Bureau Arbeidsvoorziening een bevestiging hebben gekregen dat ze een ontheffing van het uitzendverbod hebben gekregen. Dat kan een week tot tien dagen aanlopen.

In de bouw zou het uitzendexperiment eveneens per 1 mei beginnen. Omdat de cao in deze sector heel laat gereed kwam zal het zeker nog wel veertien dagen duren voordat feitelijk de eerste bouwvakarbeider kan worden uitgezonden.

Reageer op dit artikel