nieuws

Ytong Nederland verdubbelt winst

bouwbreed

Ytong Nederland BV, o.a. producent van cellenbeton, heeft vorig jaar de afzet in Nederland met 11% zien toenemen. Als gevolg van een aanzienlijk lagere export naar Duitsland, daalde de totale afzet van cellenbeton met ongeveer 1,5% tot 454.000 m3. Niettemin kon de winst, f. 9,8 miljoen, ten opzichte van 1995 ruim worden verdubbeld. Ytong Nederland BV is actief in zowel de woning- als utiliteitsbouw en de doe-het-zelfmarkt met cellenbeton-, verwerkings- en afwerkingsproducten. Vooral de afzet van verdiepinghoge separatiepanelen als binnenwand in de woningbouw nam sterk toe.

Behalve producten voor gevels, vloeren, daken en wanden, stelt Ytong aan afnemers ook arbeid en deskundigheid ter beschikbaar. Voor het in onderaanneming monteren van producten van cellenbeton beschikt het bedrijf, met vestigingen in Vuren, Landgraaf en Meppel, over een gecertificeerde bouwafdeling.

De omzet daalde van f. 27,5 miljoen in 1995 tot f. 20,5 miljoen.

Reageer op dit artikel