nieuws

Verhuur wordt steeds sterkere poot van Gehlmax Nederland

bouwbreed

Nadat op 25 januari van dit jaar Gehlmax/Klootwijk BV te Oudenbosch werd geopend was het op 8 maart de beurt aan de vestiging Gehlmax Holland BV te Hoofddorp.

Beide vestigingen richten zich vrijwel geheel op de verhuur van bouwmaterieel en vormen vooralsnog de laatste schakels van de ketting aan verhuurbedrijven die Gehlmax Nederland BV uit Werkendam over Nederland heeft gelegd. Sinds 1990, toen Gehlmax Nederland BV er voor koos een eigen verhuurvloot te activeren, is de verhuur voor dit bedrijf een steeds sterkere poot in de organisatie geworden.

Voor Gehlmax Nederland was 1990 het jaar van de omslag. Directeur Johan Govers doet daar niet moeilijk over: “Wij lagen min of meer aan onze laatste ademtocht. Er moest iets gebeuren”. De gedachte achter het opzetten van een verhuurvloot was redelijk simpel. Deze was om de machines die ingeruild werden aan potentiele nieuwe klanten te verhuren, zodat die met de kwaliteit van Gehl machines en de kunde en kennis van Gehlmax Nederland kennis konden maken.Van daaruit zouden wellicht meer mensen tot aanschaf van een nieuwe of gebruikte Gehl-machine ke overgaan. Zeker omdat toegevoegde waarden zoals service, onderdelenondersteuning en materieeladvies eerst in de praktijk ervaren ke worden.

Groei

Vanuit de hoofdvestiging te Werkendam werd gestart met een tiental machines terwijl tal van aanbouwmaterieel beschikbaar was. Het werkgebied was de regio rond Werkendam en de, met name voor schrankladers niet onbelangrijke Rotterdamse haven. Met name door het accent te leggen op service en ondersteuning was in 1994 de verhuurvloot toegenomen tot meer dan 20 machines. Bedrijfsleider Jan van Vark hierover: “Als importeur hebben wij de technische kennis, reserveonderdelen en, als het moet, een vervangende machine staan om een huurder aan het werk te houden, mocht het onverhoopt niet goed gaan. En dat komt bij huurklussen vaker voor dan menigeen wil toegeven. Als men na een dag draaien bijvoorbeeld tot de conclusie komt dat een zwaarder type machine dient te worden ingezet, dan ruilen wij ze om”

“Daarnaast zijn wij blij met het aanbouwdelenpakket dat wij ke aanbieden. Iemand die een schranklader en een sloophamer nodig heeft, kan terecht op een adres.” Deze marktgerichte bedrijfsfilosofie zorgde er mede voor dat in 1994 de verhuurvloot verdubbeld was tot ruim 20 machines. In 1995 groeide men fors door tot een verhuurvloot van ruim 50 machines. Inmiddels heeft men de 100 machines al ruimschoots gepasseerd, en de groei is er nog lang niet uit.

Ook het verhuurpakket breidt zich meer en meer uit, onder meer door het samenwerkingsverband dat Gehlmax heeft met de verhuurder Handelsondernemingen Wil Knijff uit Rotterdam. Van dit bedrijf brengt men onder meer nu in Hoofddorp luchtcompressoren en bouwverlichting in de verhuur.

Naast de AA Verhuurcentrales in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht en Handelsonderneming W. Knijff te Rotterdam beschikt Gehlmax Nederland over vestigingen in Ens (Gehlba Verhuur), Hoofddorp, Oudenbosch en de hoofdvestiging te Werkendam.

Vooral bij de kleine en middelgrote aannemer zal dit een steeds meer voorkomend verschijnsel worden op de bouwplaats. Met of zonder machinist.

Reageer op dit artikel