nieuws

Van Gemert duikt in de groenrecycling

bouwbreed

In zijn leveringsprogramma heeft Van Gemert uit Wanroy een aantal nieuwe machines geintroduceerd op het gebied van de groenrecycling. Het betreft hier een verkleiner en twee zeven voor de verwerking van met name tuinafval, waarbij de grotere zeefinstallatie ook kan worden ingezet bij het scheiden van bouwafval.

De nieuwe shredder, die onder de naam EGM Parkmaster op de markt zal worden gebracht, is van Britse makelij en wordt geproduceerd door het bedrijf Eurogreen uit Worthing.

De shredder is speciaal gebouwd voor het verkleinen van tuinafval, snoeihout etcetera waarbij boomstammen of takken tot een diameter van circa 8 cm moeiteloos worden geconsumeerd. Dit verkleinen vindt plaats met behulp van 42 vrijlopende klepels die via een V-snaar worden aangedreven. De machine wordt, naar keuze, aangedreven door een Kohler benzinemotor van 25 pk of een Lister Petter dieselmotor met een vermogen van 30 pk.

De shredder wordt gevoed via een aanvoertafel waarin een hydraulisch aangedreven transportband is geintegreerd. Ook deze tafel kan in verschillende lengten, tot 2,20 meter, worden geleverd. Voor de afvoer van het verkleinde materiaal beschikt de machine over een opklapbare transportband. De shredder kan zowel met de hand als met een mini-graafmachine worden beladen. De capaciteit van de machine bedraagt circa 25 m3 per uur waarbij het groenafval tot 25% van zijn oorspronkelijke omvang wordt gereduceerd.

De machine staat op een tweeassig volledig afgeremd onderstel zodat het transport over de openbare weg geen enkel probleem oplevert. Als potentiele kopers voor dit type machine ziet van Gemert vooral hoveniersbedrijven, gemeentewerken en aannemingsbedrijven op het gebied van landschapsinrichting.

Compacte zeef

Ook nieuw bij van Gemert is de compacte zeef van het merk Fortis 1.

Deze zeef heeft een eigen gewicht van 1000 kg en kan, op zijn eenassige onderstel, achter elke auto getransporteerd worden. Daarnaast kan de zeefinstallatie ook gemonteerd worden op de hefinrichting van een tractor. De aandrijving van de machine kan plaatsvinden door een elektromotor, een dieselmotor of via de aftakas van een tractor. De capaciteit van de zeef bedraagt ongeveer 8 m3 per uur. Voor de machine staan diverse zeefdekken ter beschikking die op eenvoudige en snelle wijze verwisseld ke worden. Voor de afvoer van de (twee) verschillende fracties zorgen twee opklapbare transportbanden die de fracties tot een hoogte van 1,80 meter ke voeren.

Door zijn geringe afmetingen kan de zeef worden ingezet op kleine locaties voor het afzeven van compost, zand, grind en klein bouwafval.

De Viper Mini Sizer is een zeefinstallatie met twee zeefdekken die een oppervlakte hebben van 1530 x 1530 mm. De verwisselbare zeefdekken hebben afzeefmogelijkheden van 100 tot 1 mm. Deze compact gebouwde zeef werd tot voor kort alleen geleverd in een uitvoering waarbij de aandrijving werd verzorgd door een V-snaar. Vanaf heden is deze uitvoering echter leverbaar met een volhydraulische aandrijving van de zeven.

De zeer compacte zeef Fortis 1 is geschikt voor het afzeven van compost, zand, grind en klein bouwafval.

De shredder EGM Parkmaster verkleint 25 m3 groenafval per uur tot 25% van het oorspronkelijke volume.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels