nieuws

Ultrasoon meetapparaat geeft betere resultaten

bouwbreed Premium

Nestle en Fischer GmbH en Co. KG te Dornstetten in Duitsland brengt een ultrasone afstandsmeter op de markt, die betere meetresultaten geeft dan zijn voorgangers. Het is de Dimension Master Plus.

De spreiding van de meetstraal is slechts twee graden en een ingebouwde lichtbron geeft aan op welk punt het ultrasone geluid wordt gericht. Daardoor zijn de metingen nauwkeuriger dan van andere ultrasone meetapparaten, stelt Nestle en Fischer. Toch moet men er rekening mee houden dat de meting tot een halve procent naar boven of naar beneden afwijkt.

Het meetbereik van de Ultrafix Plus, zoals de afstandsmeter wordt genoemd, ligt tussen 0,46 en 18,0 meter. In het apparaat is een eenvoudige calculator opgenomen, waarmee direct de inhoud en omtrek van een gemeten ruimte berekend ke worden. Het apparaatje werkt op vier batterijen van 1,5 Volt en weegt 170 gram. De afmetingen zijn 146 x 82,5 x 22 mm.

Reageer op dit artikel