nieuws

Tecpool Harderwijk nu ook actief in bouw

bouwbreed

Tecpool Holding uit Harderwijk, dat al tien jaar lang het collegiaal in- en uitlenen voor de installatiebranche verzorgt, is een dergelijke activiteit nu ook in de bouw begonnen. Sinds januari wordt er vanuit St. Odilienberg bij Roermond gewerkt en binnenkort vestigt men zich onder de naam Bouwpool ook in Heusden.

Bouwpool wil meer zijn dan een bemiddelingsbureau bij het uitwisselen van personeel op momenten van een personeelstekort of -overschot. Er kan, overigens nog in bescheiden mate, ook gezorgd worden voor aanvulling bij een personeelstekort door medewerkers uit de eigen pool beschikbaar te stellen. Die medewerkers zijn in vaste dienst. Timmerlieden, stukadoors, tegelzetters, schilders en metselaars zijn in dienst van Bouwpool en worden betaald volgens de voor deze beroepen geldende collectieve arbeidsovereenkomsten.

Bouwpool is geen uitzendbureau en zal dat, ook als het uitzendverbod voor de bouw per 1 januari 1998 wordt opgeheven, ook niet worden. Het werken volgens de bovenstaande formule doet Tecpool al meer dan tien jaar. Sindsdien is men er in geslaagd voor zo’n 500 installatiebedrijven regelmatig de personeelsproblemen op te lossen.

Het hoofdkantoor van Tecpool Holding, dat staat voor po- en poolmanagement van technisch personeel, is gevestigd in Harderwijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels