nieuws

SVB gaat landelijk leermeesters werven

bouwbreed

De Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf pakt het werven van leermeesters landelijk aan. Hiertoe is besloten omdat in de nabije toekomst een tekort aan leermeesters dreigt, terwijl het aantal jongeren dat in de bouwpraktijk terecht komt juist zal groeien. Ook zal het aantal leerlingbouwplaatsen drastisch moeten worden uitgebreid.

Dit staat in Peil, het blad dat de SVB uitgeeft. Hoogtepunt van de wervingsactie voor leermeesters is de Week van de leermeester die van 3 tot en met 7 november wordt gehouden. Voorafgaande daaraan overlegt de SVB met onder meer het NVOB, samenwerkingsverbanden en de Bouw- en Houtbonden FNV en CNV over hoe de werving het beste kan worden gedaan. Ook organiseert de SVB bijeenkomsten waarin de leermeesters vertellen over hun werk. Tijdens de week van de leermeester worden orientatie- en nascholingscursussen gehouden.

Om het aantal leerlingbouwplaatsen te vermeerderen houdt de SVB de komende tijd ontbijt- en lunchbijeenkomsten waar opdrachtgevers met elkaar van gedachten wisselen over het nut van leerlingen op de bouw. De eerst volgende lunchbijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 april.

Reageer op dit artikel