nieuws

‘Staatssecretaris moet ingrijpen bij oplosmiddelziekte’

bouwbreed

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet haast maken met een verbod op het gebruik van oplosmiddelen die de ziekte OPS veroorzaken. Dat vraagt het congres van de Bouw- en Houtbond FNV in een brief aan staatssecretaris De Grave.

De gevaarlijke oplosmiddelen liggen gevoelig bij de bond. Al jaren sturen vakbonden aan op een verbod van deze stoffen, die onder meer in verf worden gebruikt. Ze veroorzaken de ziekte OPS, die het zenuwstelsel aantast. Het ministerie heeft de Sociaal-Economische Raad advies gevraagd over de oplosmiddelen, maar de discussie wordt vertraagd doordat werkgevers en werknemers in dit orgaan het niet eens zijn. Het SER-advies wordt weliswaar over enkele weken verwacht, maar al enige tijd is bekend dat het een verdeeld advies zal worden.

De bouwbond wil nu dat De Grave de werkgevers overtuigt van de noodzaak gevaarlijke oplosmiddelen te verbieden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels