nieuws

Spaanse architect renoveert stadhuis Utrecht

bouwbreed

Op basis van dit schetsplan is de Spaanse architect Enric Miralles uitverkoren door het college van B en W voor de renovatie en uitbreiding van het Utrechtse stadhuis. Miralles was eerder al samen met de Nederlandse combinatie Dekkers/Sluymer naar voren gekomen uit de 32 aanmeldingen die de Europese aanbesteding opleverde.

Beiden moesten een schetsplan maken. Dat van Miralles is gekozen omdat “het ontwerp getuigt van gevoel en respect voor de historisch gegroeide elementen”. Het verhoogt de toegankelijkheid en representativiteit en brengt een duidelijke scheiding aan tussen bestuurs-, publieks- en werkruimten, aldus het college. Miralles is een internationaal gerenommeerd architect; vorig jaar op de Biennale van Venetie is hij onderscheiden met de ‘Gouden Leeuw’.

De gemeenteraad spreekt zich medio april uit over deze keuze. De verbouwing moet binnen twee jaar klaar zijn, binnen een budget van f. 30 miljoen.

Reageer op dit artikel