nieuws

Sokkia-programma uitgebreid door overname AGL

bouwbreed

Met de overname door Sokkia van de toonaangevende Amerikaanse laserproducent AGL is het leveringsprogramma in deze productgroep aanzienlijk uitgebreid.

Het meest bekend in dit nieuwe programma is de EAGL2; een robuuste, zelfinstellende laser met zichtbare straal. Deze serie is leverbaar als standaard horizontale laser of in een long-range versie. Daarnaast is er de EAGL-VZ die tevens verticaal kan werken. Deze laser is nu uitgerust met een 90 gr. hoekuitstraling en dus ook bijzonder geschikt om op te loden. Een van de belangrijkste kenmerken van de EAGL2 serie is de valbestendigheid.

De EAGL-3-dubbel-afschotlasers zijn uitstekend inzetbaar in de grond-, weg- en waterbouw. Ook van deze laser zijn verschillende uitvoeringen leverbaar. De EAGL350 kan met een hellingshoek tot 50% in twee richtingen werken. De EAGL310XR kan met name worden ingezet voor werken waarbij een hoge nauwkeurigheid wordt vereist en heeft een werkafstand tot 1200 meter. Alle modellen zijn te gebruiken (en leverbaar) in combinatie met een compleet programma van machinebesturing.

Het Sokkia riool-laserprogramma is uitgebreid met de Gradelight-serie. De Gradelight Helium-Neon laser en de Gradelight 2000 zichtbare diodelaser met zeer heldere stip zijn verkrijgbaar in zeer compacte uitvoering of met ingebouwde voeding. Een zelfzoekende doelplaat en een infrarood afstandsbediening maken het instellen en uitrichten door een man goed mogelijk.

Tot slot introduceert Sokkia voor de interieurbouw de Beamer 400-serie, een HeNe-laser met een ingebouwde omvormer, infrarood afstandsbediening en een zichtbare straal. De Beamer kan verder over twee vlakken in een hoek gezet worden hetgeen voor renovatiewerkzaamheden erg belangrijk is.

Reageer op dit artikel