nieuws

Snel inzetbaar bouwplaatstransport

bouwbreed

Met de Easyrise mobiele goederenlift staat snel inzetbaar verticaal materiaaltransport ter beschikking. De als eenassige aanhanger geconstrueerde lift heeft een tweedelige knikmast die in opgerichte stand een maximale lengte heeft van 11 meter.

De mast wordt hydraulisch opgericht en borgt zichzelf. Ook het hydraulisch uitzetten van de steunpoten als waterpas opstellen van de machine gebeurt volledig automatisch. Bediening van het liftsysteem gebeurt via een op het chassis gemonteerde schakelkast. Hierin zijn alle machinefuncties ondergebracht, waaronder een noodstopvoorziening. Dankzij het zelf-oprichtende karakter is deze bouwlift na aanlevering op de bouwplaats door een man in enkele minuten op te stellen.

De Easylift is leverbaar in twee uitvoeringen met hefvermogens tot 2000 N en 4000 N. De 400 kg lift, de E400 is uitgerust met een 2,0 kW elektromotor en vraagt een 380 Volt aansluiting, terwijl de E200 die van een 1,5 kW elektromotor is voorzien, op het normale lichtnet is aan te sluiten. Deze lift is bovendien standaard voorzien van een fase-omkeerschakelaar en tevens aan te sluiten op een voedingsspanning van 380 V.

De materiaalkorf heeft bij de E200 een vloeroppervlak van 1600×1000 mm, die van de E400 is 1800×1000 mm. De hefsnelheid voor beide lifttypen ligt rond de 0,32 m/s. Worden grotere hefhoogten dan de standaard beschikbare 10 m verlangd, dan is verlenging van de mast met 2 x 1500 mm mogelijk. De Easylift die door Aboma is goedgekeurd is na een geringe aanpassing ook inzetbaar als personenlift. De op eigen chassis over de weg te vervoeren bouwlift weegt 1500 kg en heeft in transportpositie een lengte van 6 meter bij een breedte van maximaal van 2 meter. Hij wordt geimporteerd door Cubix Special Products uit Almere-Haven.

Reageer op dit artikel