nieuws

Sloten treft maatregelen tegen knaagkever

bouwbreed

Bonte knaagkevers hebben het houtwerk van de kerk in het Friese stadje Sloten ernstig aangetast. Momenteel wordt de kever bestreden met een door Jakob Slochteren uit Wijhe ontwikkelde methode. Acht dagen lang wordt hete lucht van 55 en 60 gr. C. C tegen aangetaste plaatsen geblazen waardoor larven en eitjes smelten.

Tot nu bleek dit in Friesland de meest geschikte methode. Andere bestrijdingswijzen zoals chemische middelen, houtinjecties met bestrijdingsmiddel of rookgassen bieden geen garantie voor een effectieve behandeling. In Friesland wordt de komende acht jaar in totaal f. 30 miljoen uitgetrokken voor de bestrijding van de bonte knaagkever. Zestig monumentale kerken, raadhuizen en torens moeten worden bevrijd van de gevreesde knager. Foto: Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel