nieuws

Schoolwoningen moeten noodlokalen overbodig maken

bouwbreed

In Prinsenland in Rotterdam komen zes ‘schoolwoningen’. Dat zijn twaalf schoollokalen die over vijftien jaar worden verkocht als zes woningen. Daarmee wil de nieuwbouwwijk voorkomen dat er lelijke noodlokalen komen. Prinsenland kampt met een tekort aan schoolruimte, als gevolg van een toevloed van jonge, kinderrijke gezinnen. De nieuwbouwwijk voorziet dat over ongeveer vijftien jaar de kinderen het basisonderwijs weer even massaal verlaten, terwijl de ouders in de buurt blijven wonen.

De diensten Stedelijk Onderwijs en Stedenbouw + Volkshuisvesting van Rotterdam en woningcorporatie Stichting Volkswoningen bedachten een plan om stenen lokalen te bouwen voor basisschool Pluspunt, die na vijftien jaar in vrije-sectorwoningen kan veranderen. Morgen krijgen de kinderen opdracht een schoolplein te ontwerpen. Architectenbureau De Jonge BV uit ’s Gravenpolder zet de winnende tekening om in een ontwerp.

Reageer op dit artikel