nieuws

Ruud Perk: directeur Ballast Nedam Woningbouw, regio Midden

bouwbreed

Het aanpassen van de organisatie aan de snelle omzetontwikkeling. Dat is een van de belangrijkste taken die Ruud Perk (49) op zijn schouders krijgt in zijn nieuwe baan als directeur van Ballast Nedam Woningbouw, regio Midden. Perk is afkomstig van Volker Stevindochter Rottinghuis in Drachten, waar hij de functie van rayonmanager bekleedde.

Regio Midden is een snelgroeiende regio. Perk: “De omzet is de laatste jaren behoorlijk gestegen. Daarom is het nu tijd om de organisatie daarop aan te passen.”

In de toekomst zal de groei er nog even in blijven, gezien de inspanningen die bijvoorbeeld in Leidsche Rijn nodig zijn. Perk: “Ballast Nedam Projectontwikkeling in Amstelveen heeft opties om op deze Vinexlocatie te bouwen. Toch is daarmee niet gezegd dat wij dat zullen uitvoeren. Er bestaan geen harde afspraken die bepalen dat de eigen poontwikkelaar automatisch aan het eigen bouwbedrijf gunt. In de praktijk komt het natuurlijk wel vaak voor, maar theoretisch is het mogelijk dat Poontwikkeling met een ander in zee gaat.”

Vanwege zijn nieuwe functie heeft Perk plannen om te verhuizen. “Ik woon nu in Sneek, terwijl ik werk in Maarssen. Dat kost nogal wat reistijd. Ik ben vanwege mijn baan bij Rottinghuis indertijd naar het Noorden verhuisd. Het was toen geen probleem om daar een huis te vinden. Nu ik weer terugga naar het ‘zuiden’, valt me op hoe moeilijk het is om in die regio iets te vinden.”

Reageer op dit artikel