nieuws

Rubberen ladder geeft toegang tot pannendak

bouwbreed

Dakwerkzaamheden zijn vaak van een zo kortstondige duur dat het plaatsen van een dak- of schoorsteensteiger nauwelijks zinvol is. Om voor klein reparatiewerk een pannendak toch veilig te betreden brengt Esca Holland Coop uit Zutphen de Skim-ladder op de markt, een rubberen daktrap, die zich snel en gemakkelijk over de pannen of andersoortige dakbedekking laat aanbrengen. Breuk van dakpannen kan door de goede verdeling van het gewicht over de werkplek niet meer optreden zodat het wegnemen van pannen niet nodig is. Dankzij de grote flexibiliteit van de ladder kan elke dakvorm hetzij hol of bol worden gevolgd.

De Skim-ladder wordt geleverd in elementen van 1,60 meter lengte en een breedte van 40 centimeter. Deze zijn met behulp van een standaard meegeleverde koppelstang onderling te bevestigen tot lengten van 15 meter. Aan deze koppelstang ke tevens touwen, haken af andere voorzieningen worden bevestigd. De ladder kan verder langs de randen worden voorzien van verstijvingsprofielen, waarmee hij van onderaf wordt gesteund bij gebruik op bijvoorbeeld glaspanelen. Voor transport is de Skim-ladder op te rollen tot een handzaam pakketje.

Reageer op dit artikel