nieuws

Roermond op zoek naar locatie voor nieuwe gevangenis

bouwbreed Premium

De nieuwe Penitentiaire Inrichting (PI) die de Rijksgebouwendienst-Zuid in opdracht van het Ministerie van Justitie in Roermond wil bouwen krijgt vier bouwlagen. Aanvankelijk werd uitgegaan van laagbouw op een locatie gelegen aan de Maastrichterweg.

De Rijksgebouwendienst verwacht tegen hoogbouw op deze plek, in de nabijheid van het Roerdal, veel bezwaren uit de omgeving. “Bebouwing zou het landschap ke verstoren en ke leiden tot verdere bebouwing”, aldus een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst. De keuze voor hoogbouw heeft te maken met het feit dat Justitiele Inrichtingen van het Ministerie van Justitie de PI graag snel wil realiseren.

“Daarom is gekozen voor een herhalingsconcept van een eerdere opdracht, model Almelo. Daar zijn goede ervaringen met de rangschikking van de diverse afdelingen opgedaan”, aldus de woordvoerder.

Omdat het po toch al veel vertraging heeft opgelopen gaat de Rijksgebouwendienst, samen met Roermond, op zoek naar een andere locatie. Medio 1998 moet de PI met 192 cellen, die de huidige gevangenis aan de Pollartstraat moet vervangen, gereed zijn. Verwacht wordt dat binnen enkele weken duidelijkheid komt. Rijksgebouwendienst gaat ervan uit dat in Roermond een geschikte locatie wordt gevonden.

Reageer op dit artikel