nieuws

Rechter legt bouw woonhuis in Hulst voorlopig stil

bouwbreed

Rechter C.J. van Zeben van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd om bij wijze van voorlopige voorziening de bouwers weer hun gang te laten gaan op een bouwplaats aan de Koekoeksbloem in Hulst. Een schriftelijke motivering volgt later.

Het gaat hier om een geschil rond een in aanbouw zijnde woning in Hulst. Toen een buurman een van de Middelburgse bestuursrechters erop had gewezen dat twee meter over de rooilijn werd gebouwd, vernietigde die rechter de door het gemeentebestuur voor de woning afgegeven bouwvergunning. In een hoger-beroeps procedure bij de Raad van State trachtten Bouwbedrijf N.J.N. en de toekomstige bewoner, P.J. Nicolai, de door de Zeeuwse rechter uitgesproken vernietiging van tafel te krijgen. Raad van State-rechter Van Zeben heeft nu laten weten dat hij de vernietiging in elk geval niet schorst. Uit de schriftelijke motivering van zijn uitspraak zal over enige weken blijken of hij vindt dat de vernietiging integraal in stand moet blijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels