nieuws

Proef met sectordeur geslaagd

bouwbreed

De noordelijke sectordeur van de Stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg is afgelopen week beproefd. Alles is goed gegaan. Alle systemen doen het en ze doen het goed. De noordelijke deur is in het parkeerdok in het noordelijke landhoofd opgedreven. Daarna is de sectordeur de Nieuwe Waterweg ingedraaid. Met het weer sluiten is met de proef een uur of twee gemoeid geweest. De scheepvaart is hierbij gestremd.

Komende zaterdag zal de tweede deur volgens eenzelfde programma worden beproefd. De stormvloedkering zal op 10 mei door Koningin Beatrix in gebruik worden gesteld. Hij wordt dan nog niet afgezonken. Dat gebeurt na 10 mei. Dan pas worden alle processen beproefd.

De kering wordt gebouwd door Bouwcombinatie Maeslantkering (BMK). Daarin nemen deel: Hollandsche Beton Groep, Hollandia Kloos, Koninklijke Volker Steven en NBM Amstelland.

Reageer op dit artikel