nieuws

Panelen speciaal ontwikkeld voor cleanrooms

bouwbreed

Specifiek voor cleanrooms heeft Frantex stalen panelen ET-40 op de markt gebracht van het Franse bedrijf Dagard. Deze zijn bestemd voor ruimten waarin hoge eisen worden gesteld aan stofvrijheid, zoals computer- en telecommunicatieruimten en gevoelige elektrotechnische ruimten.

De panelen zijn verdiepingshoog te leveren in breedten van 60 tot 120 cm en een dikte van 40 mm. De kern als vulmateriaal kan afhankelijk van brandrisico bestaan uit polypropyleen of aluminium. De kern heeft tevens een functie als akoestische isolatie. De panelen zijn aan elkaar te koppelen met speciale aluminium profielen die zijn voorzien van rubberen afdichtstrippen. Alle hoeken van zowel de panelen als van de profielen zijn afgerond.

Bij het systeem horende ramen en deuren zijn moeiteloos in het modulaire wandsysteem op te nemen. Ook deze zijn voorzien van (akoestische) afdichtingsstrips. De metalen wanden zijn volgens een gepatenteerd procede buitengewoon glad gemaakt, waardoor stofaanhechting tot een minimum wordt beperkt. Ze hebben ook een anti-statische behandeling gekregen, waardoor stofdeeltjes min of meer worden afgestoten.

De panelen zijn bestand tegen schokken en chemische middelen. Ze zijn slag- en krasvast. De ET panelen die geleverd worden door Frantex te Mijdrecht, zijn zonder gebruikmaking van gereedschap op te bouwen. Daardoor is het systeem ook gemakkelijk verhuisbaar. Zowel de panelen als de verbindingsprofielen en de raam- en deuromlijstingen zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Reageer op dit artikel