nieuws

Noorse aannemers en ingenieurs azen op tunnelpo in Maleisie

bouwbreed

De Noorse aanlegbranche gaat een poging ondernemen om te worden betrokken bij de uitbouw van de infrastructuur van Maleisie. Een combinatie van de twee marktleiders in Noorwegen, Selmer en Veidekke, wil in samenwerking met ingenieursbureau Norconsult en Norwegian Geotechnical Institute (NGI) kennis en ervaring aanbieden op met name het gebied van de projectering en aanleg van tunnels.

NGI is al gevestigd in de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, oorspronkelijk met het oog op offshore-opdrachten voor staatsoliemaatschappij Petronas. Maar inmiddels is het bedrijf ook aan land aan de slag gegaan met geologische activiteiten.

Volgens NGI-directeur Knut Schjetnje biedt Maleisie veel meer mogelijkheden dan Singapore of Thailand. Eerstgenoemd land is van plan de eerstkomende jaren 27 miljard dollar te steken in de infrastructuur.

Reageer op dit artikel