nieuws

Nieuwe lijm ook voor glazen verkeerslicht

bouwbreed

Dymax Europe GmbH heeft een serie nieuwe lijmen ontwikkeld die op de markt worden gebracht door Chemetall NV uit Oss. De lijmen zijn gebaseerd op urethaan-acryl in plaats van op epoxy. Daardoor ke alle materialen worden gelijmd, zoals glas, marmer, hout, kunststof en textiel.

Met de nieuwe lijm is het ook mogelijk om bijvoorbeeld glazen verkeerslichten te realiseren, zoals gepland in een nieuwe wijk in Grenoble. Dymax en Pilkington Frankrijk namen het initiatief voor een groot aantal objecten in deze nieuwe wijk die volledig bestaan uit verlijmde glas-glasverbindingen. De glazen uitvoering van de verkeerslichten heeft onder andere als voordeel de lage onderhoudskosten. Als het glas wordt behandeld met het glasbeschermingsproduct Crystal Guard van Chemetall zal elke vervuiling er met de eerste regenbui afspoelen.

Reageer op dit artikel