nieuws

Nieuw type doorwerktent is verrijdbaar en uitschuifbaar

bouwbreed

Coat Tenten CV uit Leiderdorp levert sinds kort verrijdbare en uitschuifbare tenten voor het doorwerken tijdens slechte weersomstandigheden. De overkappingen zijn opgebouwd uit een aluminium frame waarin een lichtdoorlatend, vlamdovend zeildoek is geregen. Er zijn zowel standaard systemen als op maat gemaakte overkappingen in diverse kleuren leverbaar.

De tenten zijn er in twee uitvoeringen: de zogenaamde Pyramini, een vierkante tent van 2,5×2,5 meter of 5×5 meter met een puntdak, en de boogtent. De boogtent heeft een breedte die varieert van 4 tot 14 meter en een hoogte van 5 tot 8 meter. De lengte is variabel doordat verschillende delen aan elkaar ke worden gekoppeld. De Pyramini kost tussen f. 5300 en f. 6400. De prijzen van de boogtenten beginnen bij f. 9850. Voor een boogtent van grote afmetingen moet de gebruiker echter aanzienlijk meer neertellen.

Een 14 meter brede, 40 meter lange en 6 meter hoge tent kost bijvoorbeeld f. 135.000. Daarmee ke dan wel drie rijstroken van een snelweg worden overkapt. Belangrijkste voordeel van het boogtentsysteem is het feit dat de complete tent verrijdbaar is en als een harmonica in elkaar kan worden geschoven tot een twintigste van de oorspronkelijke lengte. De Pyramini kan in delen uiteen worden genomen en vervolgens worden getransporteerd. De opbouw van deze tent kost twee mensen een kwartier.

Reageer op dit artikel