nieuws

Midden-Limburg bouwt komende jaren 3500 woningen

bouwbreed

Roermond en Weert hebben plannen in ontwikkeling voor de bouw van 3500 woningen. Roermond wil 1500 huizen bouwen in de wijk ’t Veld, Weert streeft naar 2000 huizen in het gebied Laar-west. Het revitaliseringsplan van de wijk ’t Veld kost naar schatting enkele honderden miljoenen. Volgens het stedenbouwkundig ontwerp van het stedenbouwkundig Bureau Vijf uit Maastricht moeten een aantal vooroorlogse woningen worden gesloopt.

Laar-West, waar rond het jaar 2000 met de bouw wordt begonnen, kost de gemeente f. 50 miljoen. B en W verwacht dat tot 2008 de woningcapaciteit gegarandeerd is. De nieuwe wijk ten noorden van de Ringbaan-Noord krijgt veel groen met mogelijke inpassing van een kerkhof. Het is nog niet duidelijk of er speciale wijkvoorzieningen zoals scholen en winkels worden gebouwd. Bestaande woningen hoeven niet te worden gesloopt. De ontsluiting gebeurt via de bestaande Eindhovenseweg en de aanleg van een nieuwe weg aan de noordkant.

Reageer op dit artikel