nieuws

Maatregelen tegen geluidsoverlast in Sittardse Hoogveld

bouwbreed Premium

De nieuwe wijk Hoogveld in Sittard, waar binnen afzienbare tijd begonnen wordt met de bouw van 900 woningen, wordt omgeven door geluidsschermen en vier meter hoge wallen. Langs de spoorlijn Sittard Born komt een 1,5 meter hoog en 800 meter lang scherm. Het geluid is afkomstig van het verkeer op de Nolenslaan en Hasseltsebaan, de spoorlijn Eindhoven-Maastricht en de goederenlijn Sittard Born.

Voor het opvangen van lawaai uit een aangrenzende wijk worden zgn. ‘geluidopnemende’ schermen geplaatst. Deze zijn aanbevolen door een bureau dat in opdracht van de gemeente een geluidsonderzoek instelde. De Sittardse gemeenteraad betwijfelt of deze voorziening voldoende is om het geluid te dempen.

Reageer op dit artikel