nieuws

Leo Thissen: van monteur tot algemeen directeur

bouwbreed Premium

“Ik heb letterlijk alle functies in het bedrijf vervuld, maar ik heb me het meest gelukkig gevoeld als installatiemonteur.” Dat zegt Leo Thissen (62), die onlangs afscheid nam als algemeen directeur van Thissen Installatietechniek in Sevenum. Hij zal nog als commissaris aan het bedrijf verbonden blijven.

Leo Thissen kwam in 1949 – op vijftienjarige leeftijd – als monteur in het bedrijf van zijn vader. Het aanvankelijk als smederij opgezette bedrijfje telde toen vier medewerkers. Samen met zijn twee broers zorgde hij ervoor dat het bedrijf uitgroeide tot een grote onderneming. Momenteel zijn er honderd medewerkers in dienst en heeft Thissen Installatietechniek vestigingen in Sevenum en Geleen.

Na zo goed als alle functies in het bedrijf te hebben vervuld werd Leo Thissen uiteindelijk algemeen directeur. “Ik heb de beste herinneringen aan de tijd dat ik monteur was. Je stond buiten op een steiger met gezellige collega’s om je heen. Als directeur kwam ik nauwelijks meer buiten. Je verleert het vak. Nu ik wat meer vrije tijd heb, merk ik dat ik thuis de regenpijp niet eens meer kan vervangen.”

Het bedrijf gaat volgens hem een goede toekomst tegemoet. Thissen: “Vijf jaar geleden ging het slecht in de branche, en ook ons bedrijf kreeg het moeilijk. Sindsdien hebben we nieuwe markten aangeboord. Er wordt nu gewerkt met computergestuurde klimaatsystemen.”

Vanwege zijn grote verdiensten voor het bedrijf, maar ook voor de economische ontwikkeling van de regio, kreeg Thissen bij zijn afscheid een medaille van de Kamer van Koophandel voor Noord- en Midden-Limburg.

Reageer op dit artikel