nieuws

Kohnstamm gelooft in economische aandacht wijken

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Kohnstamm heeft het startsein gegeven voor economische stimuleringsgebieden in de vier grote steden. In deze geselecteerde delen van de stad wordt het voor ondernemers extra aantrekkelijk gemaakt om te investeren. Uiteindelijk moeten de maatregelen ertoe leiden dat de achterstandsgebieden meer nieuwe banen en meer economische bedrijvigheid krijgen. Het Rijk heeft f. 10 miljoen startbijdrage beschikbaar gesteld voor dit vijf jaar durend experiment. De deelnemende steden investeren eveneens f. 10 miljoen in het po.

In Amsterdam zijn de stadsdelen Geuzenveld/Slotermeer, Noord, Oud-West, Westerpark, Zuid en Zuid-Oost aangewezen als stimuleringsgebied. In Rotterdam is bedrijventerrein Waalhaven-Zuid gekozen en in Den Haag zijn de Schilderswijk, de Stationsbuurt, de Groente- en Fruitmarkt, het Transvaalkwartier en Laakhaven aangewezen. In Utrecht wordt de hele wijk Noord-West stimuleringsgebied.

Reageer op dit artikel