nieuws

Ir. R.A.M.M. Gradus, directeur IBC Bouwgroep.

bouwbreed Premium

“Ik heb al heel wat onderdelen van het bedrijf in verschillende hoedanigheden mogen meemaken. Van calculatie tot uitvoering en van productiebedrijf tot vastgoedbeheer.” Aan het woord is Ir. R.AM.M. Gradus (33), die per 1 mei is benoemd tot directeur IBC Bouwgroep in Best.

Gradus heeft wat hij noemt het ‘niet-officiele’ management-developmenttraject binnen de koninklijke bouwgroep doorlopen. “Ik werk sinds 1988 bij de IBC Bouwgroep. Indertijd kende het bedrijf nog geen officieel beleid op het vlak van management-development. Desondanks heb ik een soortgelijke interne opleiding gehad als de huidige nieuwkomers krijgen. Komend jaar gaat dit traject namelijk officieel van start.”

Het houdt in dat jonge en veelbelovende instromers alle facetten van het bedrijf leren kennen, zelf aangeven waar hun interesse ligt en vervolgens worden begeleid in hun carriere.

De toenemende aandacht voor het management in de bouw is volgens Gradus het gevolg van de hogere eisen die aan het bouwbedrijf worden gesteld. “Ik noem bijvoorbeeld het prestatiebestek of het principe van total-construct. Van de aannemer wordt veel meer kennis en kunde gevraagd dan tien jaar geleden.”

Gradus is in zijn persoonlijke developmentraining inmiddels aangeland bij de afdeling ‘grote poen’. “Ik was hiervoor directeur van IBC Bouwservice, met een omzet van f. 40 miljoen. De Bouwgroep realiseert jaarlijks zo’n f. 140 miljoen. Naast een hogere omzet gaat het ook om grotere en prestigieuze projecten. We zijn op het ogenblik bijvoorbeeld bezig met de Witte Dame in Eindhoven.”

Reageer op dit artikel