nieuws

Hunter Douglas in Rotterdam ingepakt met geluidsscherm

bouwbreed Premium

De productiebedrijven van Hunter Douglas (bouwmaterialen) en Van den Berg en Jurgens (boter) in de Rotterdamse wijk Feijenoord zorgen voor geluidsoverlast. Rond de zeshonderd woningen bevinden zich in een zone waar het lawaai boven de 55dBA ligt.

Rotterdam heeft daarom een saneringsprogramma opgesteld dat binnen vijf jaar moet zijn uitgevoerd. Rond de noordelijke zijde van Hunter Douglas komt over een lengte van 90 meter een scherm van 12 meter hoogte. Hierdoor daalt voor de bewoners van 113 woningen de geluidsoverlast. Het scherm kost met nog enkele kleine maatregelen f. 2 miljoen die door het bedrijf worden betaald.

Unilever-dochter Van den Berg en Jurgens doet mee aan een experiment ‘koppeling sanering industrielawaai en bedrijfsinterne milieuzorg’. Hierdoor zal het bedrijf zelf maatregelen uitwerken en nemen. De boterproducent zegt toe dat voor 1 januari 2000 de maatregelen zijn uitgevoerd.

Reageer op dit artikel