nieuws

Hochtief maant Rusland via rechter tot betalen

bouwbreed

De Duitse aannemer Hochtief wil Rusland met behulp van een gerechtelijke uitspraak tot betaling van een openstaande rekening dwingen. Het gaat om een nota van f. 177 mln voor de bouw van soldatenwoningen in Rostov/Don. Naar verluidt heeft de rechtbank van Essen bepaald dat dit bedrag betaald kan worden uit een voorgenomen lening van Duitsland aan Rusland.

Hochtief laat bedrag en besluit vooralsnog in het midden en wil alleen de verwachting kwijt dat beide partijen tot overeenstemming zullen komen. Dat moet dan voor het scheidsgerecht van de Internationale Kamer van Koophandel in Wenen gebeuren. De aannemer blijft wel in Rusland bouwen. Eerder leverde Hochtief in Moskou een gebouw van f. 339 mln op voor een semi-staatsbank op. De woningen in Rostov/Don waren bedoeld voor militairen die in de vroegere DDR waren gestationeerd. Duitsland maakte het benodigde geld over. Rusland ‘vergat’ evenwel de devaluatie van de roebel te verrekenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels