nieuws

GTI-personeel stoot belang in eigen bedrijf af

bouwbreed

De participatiemaatschappij van het GTI-personeel verkoopt haar grote belang in de onderneming uit Bunnik. Zij vertegenwoordigen een belang van 21 procent in de technische dienstverlener. Herplaatsing is wenselijk, omdat inmiddels 40 procent van de aandelen van de participatiemaatschappij in handen is van oud-werknemers. Van de huidige werknemers staat daarentegen 30 procent met lege handen. De deelnemers in de participatiemaatschappij ke hun aandelen ook moeilijker verhandelen dan met gewone aandelen het geval is.

De werknemers houden wel de mogelijkheid een stukje van hun eigen bedrijf te kopen, aangezien ze een voorkeursbehandeling krijgen bij de herplaatsing. Het personeel van GTI verwierf het belang in de eigen onderneming in 1988, toen het aandelenpakket werd overgenomen van grootaandeelhouder SHV.

Reageer op dit artikel