nieuws

Gecertificeerde hout-werf FSC geopend

bouwbreed

Op woensdag 23 april wordt de SWIFT (Solomon Western Islands Fair Trade)-Houtwerf te Dieren officieel geopend. De werf en de organisatie is volledig gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council). Dat betekent dat het tropisch hout dat wordt geimporteerd, is betrokken uit duurzaam beheerde bossen.

SWIFT voorziet onder andere in educatieprogramma’s en logistieke- en infrastructurele assistentie op de Solomon eilanden en heeft een solide importorganisatie van verantwoord geproduceerd tropisch hout opgezet. De houtwerf in Dieren is de eerste FSC-werf in Europa. Op die dag wordt tevens de toelating bekend gemaakt van de door SWIFT-geimporteerde houtsoorten voor toepassing in geveltimmerwerk door de SKH (Stichting Keuringsbureau Hout).

Reageer op dit artikel