nieuws

Fusiewoede in bouw

bouwbreed

De fusiewoede in de bouw neemt de laatste tijd hand over hand toe. En als men niet fuseert dan vormen bouwers onderling of samen met projectontwikkelaars een tijdelijk samenwerkingsverband om een bepaald groot werk aan te pakken. Dat leidt tot vreemde taferelen. Want welke huisstijl moet er bij fusie of tijdelijke associatie worden gevoerd?

Een voorbijganger moet toch zien wie het werk maakt. Soms behoudt men uit arren moede maar de oorspronkelijke kleuren van de verschillende deelnemers. Dat leidt tot Mondriaan-achtige taferelen. Uit de keet op deze foto is op te maken dat er hier sprake is van een samengaan van onderdelen van HBG, Ballast Nedam, Wilma en Heijmans, terwijl op de achterkant van de keet ook NBM-Amstelland en Grabowsky en Poort acte de presence geven. En er is gezien de blanco panelen nog plaats voor diverse clubs om aan te schuiven. Nieuwe trend?

Reageer op dit artikel