nieuws

Eenvoudige lasers voor elk werk

bouwbreed

Swiss+Level te Balzers in Liechtenstein introduceert twee eenvoudige lasers, die voor elk werk zijn bedoeld. Het zijn de Roboliner RC 300, een rende laser, en de PLS 5 met vijf vaste laserstralen. De Roboliner RC 300 stelt zichzelf horizontaal binnen een bereik van +/- 10 graden en heeft een nauwkeurigheid van 1 mm op 10 meter.

Hij heeft drie snelheden, zowel linksom als rechtsom. Hij heeft een afstandsbediening tot 35 meter. Het apparaat werkt op een batterij van 1,4 Volt, die ongeveer 25 uur meegaat. De Roboliner kan op een statief of een wandconsole worden geplaatst.

De PLS 5 heeft drie horizontale en twee verticale laserstralen, die loodrecht op elkaar staan. Het apparaat stelt zichzelf horizontaal binnen een bereik van +/- 8 graden. De nauwkeurigheid is 1 mm op 10 meter. Het apparaat werkt ongeveer 20 uur op drie batterijen van 1,5 Volt. Het is een handzaam apparaat, bedoeld om overal op de bouwplaats te gebruiken, zonder statief. Als accessoire is een magneetvoet verkrijgbaar. Het bereik van de laserstralen is ongeveer 30 meter.

Reageer op dit artikel