nieuws

Dordts museum jaar dicht voor grote verbouwing

bouwbreed

Museum Mr. Simon van Gijn in Dordrecht gaat in augustus volgend jaar ruim een jaar dicht voor een ingrijpende verbouwing. Eind 1999 is het museum weer open voor publiek. De verbouwing gaat f. 11 miljoen kosten. Het werk is nog niet aanbesteed.

Het museum, gehuisvest in een 18e eeuws patriciershuis, kampt met ruimtegebrek. Ook is het binnenklimaat slecht waardoor de particuliere verzameling prenten, tekeningen en wandtapijten wordt aangetast.

Burgemeester en wethouders van Dordrecht hebben ingestemd met de verbouwingsplannen. Jarenlang kon het college hierover geen politieke overeenstemming bereiken. De eerste verbouwingsplannen dateren uit de jaren tachtig.

Tijdens de verbouwing worden de stijlkamers in het museum opnieuw ingericht. Ook komt er een 17e eeuwse Goudleerkamer met goudleren wanden en 17e eeuwse plafondschilderingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels