nieuws

Denen ten strijde tegen diefstal in de bouw

bouwbreed Premium

Een draadloos alarmsysteem wordt door de Deense bouwbranche-organisatie Entreprenoerforeningen gezien als een belangrijk wapen in de strijd tegen diefstal van bouwmaterialen. Het systeem is ontwikkeld door Rudolph Schmidt AS uit Kopenhagen en werkt met een sensor die via het mobiele telefoonnet een signaal doorgeeft aan een bewakingsdienst. Het systeem is getest op een bouwlocatie.

Entreprenoerforeningen beveelt de draadloze sensor aan in het kader van een in mei te starten campagne naar aanleiding van de aanhoudende stijging van diefstal in de bouw. De schade komt jaarlijks neer op een bedrag van omgerekend f. 120 miljoen, waarvan door het hoge eigen risico maar een kleine f. 50 miljoen wordt vergoed door de verzekeringen.

De bond gaat de ondernemers aansporen tot opstelling van een veiligheidsplan als onderdeel van de bouwplanning. Daarbij kan het draadloze alarmsysteem een belangrijke rol spelen. De verzekeringsbranche is het daarmee eens, maar wijst erop dat een niet onaanzienlijk deel van de materialen van de bouwlocaties verdwijnt als gevolg van fraude van personeel en leveranciers, al dan niet in samenwerking met derden.

Reageer op dit artikel