nieuws

Den Bosch werkt aan cultuurcluster in binnenstad

bouwbreed

de plaats van de IVO-Mavo aan de Josephstraat in Den Bosch moet een cultuurcluster komen. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad daartoe om verruiming van het beschikbare budget van f. 5 miljoen.

Om aan de Josephstraat de cultuurcluster te bouwen, moet een van de twee betreffende panden worden gesloopt. Dat is het meest ingrijpende scenario van de drie die architectenbureau Henket uit Esch heeft opgesteld. Het college van B en W heeft een voorkeur voor dit scenario, waarin een filmhuis en theater met enige andere culturele instellingen wordt gecombineerd. Aansluitend aan theater Artemis zou een nieuwe binnenhof in de binnenstad komen, grenzend aan de Binnendieze. Het complex kan, volgens het onderzoek van de architect, omvangrijker worden dan oorspronkelijk gedacht. Daarom vragen B en W aan de gemeenteraad om een vervolgonderzoek naar het bouwplan en naar de mogelijkheden om het oorspronkelijke investeringsdbedrag van f. 5 miljoen te verruimen.

Reageer op dit artikel