nieuws

Delfzijl wil f. 1,7 mln bijdragen aan groter jeugdrecreatiepark

bouwbreed

B en W van Delfzijl willen f. 1,7 miljoen uittrekken voor de uitbreiding van jeugdrecreatiepark AquariOm aan de Kustweg in Delfzijl. Het plan voorziet onder meer in de bouw van een ontvangstgebouw, een speelhal met daarin klim- en klauterattributen en andere toestellen voor de kinderen.

Verder wil de initiatiefnemer, stichting Recreatiepark AquariOm, in het park een kabelbaan, een hoge speelheuvel, vijver en tal van andere attracties aanbrengen. Met het totale plan is circa f. 5 miljoen gemoeid. Het po krijgt f. 1,2 miljoen Europese subsidie.

De nieuwe voorziening grenst straks aan het zwembad AquariOm en het maritiem museum. De Grontmij maakte al een ontwerp voor het park, dat straks valt te vergelijken met het bekende familie-attractiepark Schloss Dankern in Haren (Duitsland).

Reageer op dit artikel