nieuws

Dakdoorvoeren in kleur van dakpannen

bouwbreed

Nedsale maakt het mogelijk dakdoorvoeren in precies dezelfde kleur als van de dakpannen te maken. Veel woningen worden ontsierd door de vooral zwarte dakdoorvoeren op het dak.

Daarbij komt nog, dat dakpannen in toenemende mate in meerdere kleuren zijn te leveren. Met het Nedsale Colorvents productiesysteem is Nedsale te Venhuizen in staat de dakdoorvoeren precies de kleur van de desbetreffende dakpannen te geven. De Colorvents dakdoorvoeren zelf, worden gemaakt uit recyclebaar polystyreen. Daarna worden ze voorzien van een primer en een acrylcoating in kleur. De dakdoorvoeren zijn in diverse uitvoeringen leverbaar afhankelijk van het toepassingsgebied. Het model ISO is een geisoleerde doorvoer, waarvan de pijp vierkant is in plaats van rond.

Dakdoorvoeren, dienen in dezelfde hellingshoek van het dak te worden afgesteld. Deze afstelling wordt in de praktijk nogal eens ‘vergeten’, waardoor dakdoorvoeren scheef op het dak staan. Bij de ISO-dakdoorvoer is dit niet nodig. Deze is voor meerdere dakhellingen gemaakt. Doordat de ISO is geisoleerd, vindt geen condensvorming plaats. Daardoor is deze dakdoorvoer bij uitstek geschikt voor het afvoeren van lucht en vocht uit de keuken, de badkamer en andere ‘natte’ ruimten. Een speciale uitvoering is ook de Colorvent Roofline. Deze is bijna vlak in het dakvlak opgenomen. Het enige wat zichtbaar is, zijn wat ventilatiesleufjes. De dakdoorvoeren Colorvent 75 en de Colorvent 200 zijn respectievelijk geschikt voor een vrije doorvoer van 75 en 200 cm2 lucht. Speciaal voor de rioolbeluchting is de Colorvent rioolbeluchting ontwikkeld met een aansluiting van 75 mm diameter.

Reageer op dit artikel