nieuws

Compacte eenheid meet zowel hoogte als diepte

bouwbreed

Door Stanley is een compact apparaat ontwikkeld voor het meten van de hoogte en diepte vanaf een bepaald niveau. Omdat Stanley in Europa vooral bekend is als fabrikant van kleine meetinstrumenten, zoals waterpassen en meetlinten, wordt het apparaat geintroduceerd door Swiss+Level te Balzers in Liechtenstein, met een vertegenwoordiging te Munchen in Duitsland.

De ‘Compulevel’, zoals het apparaat wordt genoemd, bestaat uit een compacte, draagbare eenheid, met een opgerolde kabel met aan het eind een handzame bediening met een lcd-display. De basiseenheid kan overal worden neergelegd en gefixeerd. Na het kalibreren ke hoogten tot 12 meter en diepten tot 30 meter worden gemeten. Op het display is het hoogteverschil tussen de basiseenheid en de unit aan het eind van de kabel af te lezen.

Het voordeel ten opzichte van een laser is, dat de meting niet wordt onderbroken door wanden, hoeken en andere obstakels. De reikwijdte van de kabel is ongeveer 30 meter. De Compulevel meet met een nauwkeurigheid van 3,2 mm. De bediening heeft een geheugen, waarin 137 metingen ke worden opgeslagen. Het apparaat werkt op een batterij van 9 Volt, die goed is voor 60 uur continu gebruik. Als hij niet wordt gebruikt, schakelt de Compulevel zichzelf na vier minuten uit.

Reageer op dit artikel