nieuws

Centrum Oosterhout gaat op de schop

bouwbreed

Het centrum van Oosterhout krijgt een grote opknapbeurt. Het plan, waarmee ruim f. 4,9 miljoen is gemoeid, voorziet onder meer in het herstraten van de winkelstraten en het realiseren van een zitje op de plaats waar de vier winkelstraten in de binnenstad samenkomen.

Het profiel van de winkelstraten wordt in drie delen gelijnd. Voor de bestrating is gekozen voor een gebakken, rode klinker. Verder krijgen de winkelstraten een asymmetrische lijn van circa 75 centimeter van natuursteen. Om een rustiger straatbeeld te maken willen burgemeester en wethouders de gevels ontdoen van reclame-uitingen. Ook moeten de ondernemers voortaan hun uitstallingen op straat terugbrengen tot maximaal een meter uit de gevel. De reconstructie van het winkelgebied moet eind dit jaar zijn afgerond.

Reageer op dit artikel