nieuws

Bouwplaatspersoneel Wilma weet officieel nog van niets

bouwbreed

Op hetzelfde moment dat in Amsterdam de pers over de overname van Wilma door BAM wordt ingelicht, staat Wilma-uitvoerder J.H. Hensen in Den Haag toe te kijken hoe een heistelling in gereedheid wordt gebracht. “Wat ik ervan vind?” herhaalt hij het verzoek om een reactie op de samenvoeging. “Het is toch al gebeurd. Dus het doet er eigenlijk helemaal niet toe wat ik er nog van vind. Toch?”

Op het terrein aan de Maanweg in Den Haag is Wilma Vastgoed in samenwerking met Multi Vastgoed BV onlangs begonnen met de bouw van dertien kantoorgebouwen. Bij elkaar goed voor meer dan 85.000 m2 vloeroppervlak. “Het grootste u-bouw po wat door ons momenteel in Nederland wordt uitgevoerd”, zegt Hensen. Hij heeft officieel over de fusie nog niets gehoord. “Toen ik vanochtend op het werk kwam, hadden een paar collega’s iets via de radio vernomen. Ik heb toen het hoofdkantoor gebeld. Zij zouden het persbericht faxen. Nee, ik heb het nog niet gezien. Naar ik heb begrepen hebben wij de BAM overgenomen.”

Dat het eigenlijk andersom is en dat Wilma de betrokken bedrijven overdraagt aan BAM in ruil voor aandelen in het op de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf, weigert hij vooralsnog te geloven. “Ik dacht het niet hoor”, zegt Hensen maar er begint enige twijfel in zijn stem door te klinken.

Hij ergert zich zichtbaar aan het feit dat het voltallige personeel nog niet is ingelicht. “Eigenlijk is het toch schandalig zoals het nu gaat. Wij moeten het via via horen. Dat kan toch eigenlijk niet.” Morgenavond staat er bij Wilma in Nieuwegein een uitvoerdersbijeenkomst op het programma. “Maar die stond al gepland. Ik verwacht wel dat we daar meer te horen krijgen. Ze hebben het wel goed geheim gehouden.”

Dat ‘zijn’ onderneming straks Bam Wilma Groep gaat heten heeft, zo verwacht de uitvoerder, op de bouwplaats geen gevolgen. Een echt Wilma-gevoel bestaat naar zijn zeggen niet. “Maar”, zo benadrukt hij, “dat zal op kantoor wel anders zijn. Daar gaan ze natuurlijk echt samenvoegen en daardoor zal wel de nodige onrust ontstaan. Maar hier…nee. We gaan gewoon door.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels