nieuws

Bouw geluidsscherm hervat

bouwbreed

De bouw van het geluidsscherm langs de A16 bij Dordrecht is hervat, nadat de werkzaamheden eind vorig jaar waren stilgelegd. Toen bleek dat de betonnen spanten scheurtjes vertoonden. Oorzaak was een verschuiving van de voorspankanalen tijdens de productie van de spanten in de fabriek van Strukton Prefab in Xanten (Duitsland). Strukton heeft daarom nieuwe spanten gemaakt die dit euvel niet meer vertonen.

Op de foto de werkzaamheden ten behoeve van het naspannen van de spanten op de bouwplaats vlakbij de snelweg. Vandaar worden de spanten in zijn geheel naar de A16 getransporteerd. Per spant wordt voor de plaatsing een nacht uitgetrokken. In totaal bestaat het geluidsscherm uit 82 spanten met daartussen doorzichtige panelen. Begin juli moet het klaar zijn, een half jaar later dan de oorspronkelijke planning.

Reageer op dit artikel