nieuws

Baars wel schuldig bevonden maar niet gestraft voor overtredingen

bouwbreed Premium

Wegenbouwer J. Baars BV uit Landgraaf is door het gerechtshof in ’s Hertogenbosch wel schuldig bevonden aan negentien overtredingen op de wet op de economische mededinging door het maken van prijs- en werkafspraken, maar krijgt hiervoor geen straf opgelegd.

De uitspraak is gelijk aan het vonnis van de economische rechtbank in Maastricht, gedaan in januari 1996. De rechtbank legde geen straf op omdat de gemeente Maastricht tot in detail op de hoogte was van de afspraken die vijf Limburgse aannemers maakten.

De gemeente Maastricht informeerde de wegenbouwers vooraf via officiele en officieuze weg over kostenramingen die ze zelf gemaakt had. De offerteprijs week gewoonlijk 0,1 percent naar boven af van de prijzen die Maastricht raamde.

Reageer op dit artikel