nieuws

AutoCad 14 vooral veel sneller dan vorige versies

bouwbreed

De nieuwe versie van het tekenprogramma AutoCad, release 14, is vooral snel. Dat maakte Autodesk BV, in Nederland gevestigd te Rotterdam, duidelijk tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de introductie.

AutoCad 14 is tweemaal zo snel als AutoCad 13 voor Windows en Windows NT, op dezelfde computer, en zelfs sneller dan de DOS-versie. De Unix-, Windows 3.x- en DOS-versies van AutoCad 12 en 13 blijven overigens wel leverbaar.

De nieuwe producten van Autodesk zijn echter alleen geschikt voor computers met een 32-bits Intel processor met als operating system Windows 95 of Windows NT. Een bruikbare computer is bijvoorbeeld een Pentium met 32 Megabyte geheugen.

De snelheid van AutoCad is verhoogd door een nieuwe manier van het verwerken van grafische informatie en het gebruik van een object-georienteerde database. Er wordt bovendien meer efficient gebruik gemaakt van het geheugen van de computer.

Tijdens de conferentie legde sales manager Yves Blieck de nadruk op de nieuwe strategie van Autodesk. Het bedrijf wil dat zijn klanten naar driedimensionaal tekenen toegroeien. Bovendien brengt het andere producten op de markt, die met AutoCad samen gebruikt ke worden. Een voorbeeld is het geografische informatiesysteem (GIS) Autodesk World, dat eind mei verschijnt.

Het derde onderdeel van de strategie van Autodesk is het geschikt maken van haar producten voor gebruik in combinatie met Internet. AutoCad 14 heeft geintegreerde ‘web access tools’ voor het versturen en bewerken van tekeningen via het Internet. Wat niet meer geintegreerd is in AutoCad 14 is de ‘tutor’, waarmee gebruikers het programma ke leren kennen. Hij wordt separaat op een cd-rom meegeleverd.

Reageer op dit artikel