nieuws

Wat heet flexibel ?

bouwbreed

57 Procent van de werkgevers denken bij het woord flexibilisering aan het varieren van de arbeidstijden, 29 procent aan het op verschillende functies inzetbaar zijn en 22 procent aan uitzendkrachten. Daarnaast worden nog zo’n tien andere verklaringen gegeven.

Onder werknemers is het beeld vergelijkbaar. Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van bureau Interview in opdracht van uitzendketen Randstad.

De helft van de ondervraagden vindt zichzelf ‘heel flexibel’ en nog eens 44 procent geeft zichzelf het predikaat ‘flexibel’.

Over een ding zijn werkgevers en werknemers het helemaal met elkaar eens: het aantal werknemers met een dienstverband voor onbepaalde tijd zal afnemen, terwijl het aantal medewerkers met een contract voor bepaalde tijd en het aantal uitzendkrachten juist zal toenemen.

Reageer op dit artikel